sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Poropaimenessa

Olimme Akun kanssa 1.-2.3. Pohjoisen lapinkoiraharrastajien paimennusleirillä.

Ensimmäisenä päivänä käsittelimme meidän ryhmässä arkitottelevaisuutta ja me koirakkona paneuduimme oikean mielentilan löytämiseen ja vilkkaan koiran rauhoittamiseen eri tilanteissa. Kävimme myös Pellossa Rohki-hallissa kuuntelemassa Tuire Kaimion luennon koiran käyttäytymisestä.

Toisena päivänä kävimme paimentamassa poroja Minna Mäntyranta-Mustosen luona. Minna luotti koiraan niin paljon, että se sai paimentaa koko ajan vapaana. Olemme käyneet poroaidassa aikaisemmin vain vuosi sitten ja silloin koira oli koko ajan liinassa. Kävimme kahdesti aidassa, kuvat jälkimmäiseltä kerralta.
Kiitos suuresti Minnalle luottamuksesta! Vaikka koira on vilkas ja useasti otti ns. lähtöjä, kertaakaan eivät vauhdit suuntautuneet poroihin vaan se kävi rauhoittamassa itseään kauempana poroista. Yhtään poroa ajattavaa tilannetta ei nähty ja koira oli vuodessa saanut ns. kasvatettua herneitä päässään eli itseluottamusta poroille ja laumanlukutaitoa oli tullut huimasti.
Aivan mahtava viikonloppu ja fiilis. Paljon saatiin neuvoja ja apuja jatkaa tästä eteenpäin sekä arjessa että paimennuksessa.  Tätä jatketaan sitten tulevana torstaina Rovaniemellä pidettävässä Paimennusseminaarissa.

Ja tässä siis kuvia, olkaa hyvä. Kiinnitäkää huomiota koiran elekieleen, älkää räjähtäneeseen emäntään ;)














1 kommentti: